Angst voor de dierenarts

Een bezoekje aan de dierenarts kan nogal wat stress en angst meebrengen voor je hond. Hier lees je hoe je angst voor de dierenarts voorkomt.

Een bezoekje aan de dierenarts kan nogal wat stress en angst met zich meebrengen voor je hond. Vreemde mensen, andere dieren, een man of vrouw die de hele tijd aan zijn lijfje zit. Het is allemaal een beetje onwennig en de ervaring is niet per se leuk. En leuker kun je het niet maken, maar je kunt er wel voor zorgen dat je hond minder angst heeft voor een bezoekje aan de dierenarts. Een aantal manieren:

  • Je hond associeert de dierenarts met de dingen die hij er meemaakt. Neem een snoepje mee voor na het bezoek. Bij een volgend bezoek zal hij ook aan dit snoepje denken, wat het allemaal iets makkelijker maakt.
  • Ben zelf positief en stel je hond op een opgewekte manier gerust.
  • Controleer de gezondheid van je hond thuis ook regelmatig. Check op teken, kam zijn vacht op vlooien en check hem in het algemeen op zijn gezondheid. Zo raakt hij eraan gewend dat er iemand aan hem zit en is die stap bij de dierenarts al minder groot.

Met je puppy naar de dierenarts

Als je met je puppy naar de dierenarts gaat, is het belangrijk dat je pup niet in contact komt met andere honden of dieren, totdat hij zijn vaccinaties heeft gehad. Houd hem in de wachtkamer op dus schoot of in een reishondenhok.

Voorbereid naar de dierenarts

Een dierenarts heeft het vaak druk. Het is dus handig als je je voorbereid op een bezoekje naar de dierenarts. Bijkomend voordeel is dat je geen vragen vergeet te stellen. Bereid je op de volgende manieren voor:

  • Maak een lijstje met vragen die je wil stellen aan de dierenarts.
  • Maak een lijstje van de symptomen die je bij je hond hebt opgemerkt.
  • Maak een overzicht van de medische gegevens van je hond.
  • Maak een overzicht van eventuele medicijnen die je hond gebruikt.
  • Neem (zeker bij maag- en darmproblemen) een potje ontlasting mee van je hond.

DE WERELD VOOR JE HOND IN EEN ZAKJE

Rijk aan natuurlijke ingrediƫnten en voedingstoffen voor een gezond en vitaal leven.
Naar assortiment

Meer artikelen in

verzorging