Welke vaccinaties heeft mijn hond nodig?

Vaccinaties zijn erg belangrijk voor je hond. Vooral voor je puppy is het belangrijk dat hij op tijd de juiste vaccinaties krijgt. Lees er hier meer over.

Vaccinaties zijn erg belangrijk voor je hond. Vooral voor je puppy is het belangrijk dat hij op tijd de juiste vaccinaties krijgt. De eerste paar weken is een puppy nog beschermd door de moedermelk die hij drinkt, maar zoogt de moeder niet meer, dan dien je je puppy tot aan zijn tweede vaccinatie weg te houden bij andere honden. Andere honden kunnen namelijk de infectieziekten met zich meedragen waarvoor je pup nog niet beschermd is.

Belangrijke vaccinaties voor je pup

  • Eerste vaccinatiemoment – als je pup 6 weken oud is.
  • Tweede vaccinatiemoment – als je pup 8 tot 10 weken oud is.
  • Derde vaccinatiemoment – als je pup 12 tot 13 weken oud is.
  • In sommige gevallen is er een vierde vaccinatiemoment als je pup 16 weken oud is. Dit is alleen nodig als je pup heel veel in aanraking komt met andere honden die mogelijk besmettelijke ziekten bij zich dragen (bijvoorbeeld in een kennel).
  • Eerstvolgende vaccinatiemoment – als je hond 1 jaar oud is.

Let op; wanneer je een pup gaat ophalen en mee naar huis neemt dat je alle gegevens hebt. Hoe oud is hij? Welke inentingen heeft hij al gehad en welke nog niet? Daarnaast is het verstandig om een afspraak te maken met je dierenarts voor de eerste vaccinaties. Maak tijdens die eerste vaccinatie dan ook meteen een afspraak voor het volgende vaccinatiemoment, zodat je het niet vergeet.

Belangrijke vaccinaties voor alle honden

Na die eerste reeks vaccinaties voor je pup, is het belangrijk om je hond jaarlijks te blijven vaccineren. Deze jaarlijkse vaccinaties heeft je hond nodig om beschermd te blijven tegen Ziekte van Weil. Naast deze jaarlijkse vaccinatie, heeft je hond één keer in de drie jaar vaccinatie nodig tegen Hondenziekte, Parvo en Hepatitis.

Waarom heeft mijn hond vaccinaties nodig?

Ziektes als Hondenziekte, Hepatitis en Parvo zijn ziektes waarvan je wil voorkomen dat je je hond ze oploopt. Voor Hondenziekte geldt wel dat je hond de ziekte ondanks zijn vaccinatie toch kan krijgen, maar de klachten zijn dan een stuk milder. Verder is vooral Parvo extreem besmettelijk en kan zeer vervelende klachten (bij gebrek aan tijdige behandeling leidt het in veel gevallen zelfs tot de dood) tot gevolg hebben. Het vaccineren van je hond is dus noodzakelijk voor het welzijn van je hond. Vaccineer je hem niet? Dan loopt hij automatisch een hogere kans om een van deze aandoeningen op te lopen. Voorkomen is in dit geval vele malen beter dan genezen.

DE WERELD VOOR JE HOND IN EEN ZAKJE

Rijk aan natuurlijke ingrediënten en voedingstoffen voor een gezond en vitaal leven.
Naar assortiment

Meer artikelen in

verzorging