De juiste vitamines voor je hond

Het is erg belangrijk dat je hond de juiste hoeveelheid van de juiste vitamines binnenkrijgt. Benieuwd naar de belangrijke vitamines die je hond nodig heeft? Die vind je hier.

Welke vitamines heeft mijn hond nodig?

Op het gebied van vitamines is je hond natuurlijk compleet van jou afhankelijk. Het belangrijkste dat je moet weten: de dierenvoeding van Belmondo biedt complete maaltijden aan met 100% van de benodigde vitamines voor je hond. Het kan natuurlijk zijn dat je op aanraden van jouw dierenarts bepaalde vitamines moet toevoegen aan het eten, maar als dat niet het geval is, doe het dan ook niet. Een overdaad aan vitamines kan gezondheidsproblemen veroorzaken.

Maar welke vitamines heeft je hond allemaal nodig? Dat zijn de wateroplosbare vitamines C en B-complex. En de vetoplosbare vitamines A, D, E en K.

De wateroplosbare vitamines

Vitamines C en B-complex zijn de wateroplosbare vitamines die iedere hond nodig heeft. Vitamine C wordt door het lichaam voldoende aangemaakt en de verschillende B-vitamines (B1, B2, B3, B5, B6, B8 of H, B11 en B12) zit in het eten van je hond. Als je Belmondo gebruikt hoef jij je geen zorgen te maken of je hond deze vitamines binnen krijgt. Sterker nog: voeg geen vitamine C toe aan het eten van je hond, tenzij je dierenarts het heeft aangegeven, want te veel vitamine C kan verschillende lichaamsweefsels beschadigen.

Het kan voorkomen – nadat hij bijvoorbeeld ziek is geweest – dat je hond niet voldoende vitamine C aanmaakt en dat je het moet toevoegen aan zijn eten. Maar, nogmaals, doe dit uitsluitend op aanraden van de dierenarts.

De vetoplosbare vitamines

De vetoplosbare vitamines die belangrijk zijn voor je hond, zijn vitamines A, D, E en K. Ook hier geldt: voeg geen vitamines los toe aan de voeding van Belmondo zonder aanwijzing van de dierenarts, aangezien een overschot ongezond kan zijn. De hondenvoeding van Belmondo voorziet in de juiste hoeveelheden vitamines voor je hond. De vitamines hebben ieder hun eigen belangrijke eigenschappen voor je hond.

  • Vitamine A is goed voor de ogen en het zicht van je hond.
  • Vitamine D helpt calcium op te nemen voor de botopbouw van je hond.
  • Vitamine E helpt bij het aanmaken van rode bloedcellen.
  • Vitamine K helpt bij de bloedstolling en zorgt dus voor snellere heling van wondjes.

ALLE VITAMINES IN EEN ZAK, BLIK OF KUIPJE

Rijk aan natuurlijke ingrediënten en voedingstoffen voor een gezond en vitaal leven.
Naar assortiment

Meer artikelen in

voeding