Hoe maak ik mijn hond zindelijk?

Een plasje hier en een grote beurt daar, als je je hond niet zindelijk maakt wordt het nogal een bende in huis. Hoe maak je je hond zindelijk?

Je hond heeft de natuurlijke neiging om zijn nest niet te bevuilen. Het enige wat dus voor hem belangrijk is, is dat hij zijn behoefte ergens anders doet dan waar hij eet of slaapt. Verder is het aan jou om hem te leren waar hij zijn behoeften moet doen.

Hoe zie ik of mijn hond zijn behoeften moet doen?

In het algemeen doet je hond zijn behoeften op de volgende momenten:

  • Vrijwel direct nadat hij wakker wordt.
  • Een paar minuten na het eten.
  • Vaak na het spelen.
  • Op regelmatige momenten tussendoor, vaak zie je dat aan je hond als hij gaat draaien en snuffelen.

Als je de momenten in de gaten krijgt dat hij zij behoeften moet doen, dan laat je hem zo veel mogelijk op die momenten uit. Geef aan waar je wil dat hij zijn behoeften doet. Doet hij het zoals je wil? Beloon hem daar dan voor. Na een tijdje zal hij in de gaten krijgen dat hij zijn behoeften buiten moet doen, waardoor hij door te blaffen aan zal geven dat hij naar buiten moet.

Ongelukjes horen erbij

Ook al gaat het een tijdje goed, een ongelukje blijft natuurlijk in een klein hoekje zitten. Let wel op: gaat het vaak fout, terwijl je hond al zindelijk is, ga dan met hem naar de dierenarts; het kan zijn dat hij dan iets onder de leden heeft.

DE WERELD VOOR JE HOND IN EEN ZAKJE

Rijk aan natuurlijke ingrediƫnten en voedingstoffen voor een gezond en vitaal leven.
Naar assortiment

Meer artikelen in

puppy training