Mijn hond heeft diarree

Diarree is erg vervelend voor je hond om te hebben en kan verschillende oorzaken hebben. Maar hoe help je je hond er weer vanaf te komen?

Diarree is erg vervelend voor je hond om te hebben en kan verschillende oorzaken hebben. Zijn voeding kan de oorzaak zijn. Bijvoorbeeld omdat die voeding te moeilijk verteerbaar is, of omdat je hond allergisch is voor een bestanddeel in zijn voeding. Diarree kan ook voorkomen in de overgangsperiode naar nieuwe soort voeding. Naast voeding, kunnen ook wormen, infecties of virussen de oorzaak zijn van diarree.

Heeft je hond naast een dunne ontlasting ook last van koorts en/of bloed bij de ontlasting, ga dan altijd direct naar de dierenarts.

Behandeling

Heeft je hond geen koorts of bloed bij de ontlasting en vertoont hij buiten de diarree geen ziekteverschijnselen? Dan kan het zijn dat zijn maag en darmen gewoon een onrustige periode doorgaan. Die rust moet terugkeren en dat kun je doen door hem kleine hoeveelheden water en kleine hoeveelheden voeding te geven, eventueel gecombineerd met diarreeremmers. Houdt de diarree alsnog aan, of vertoont je hond toch nog andere ziekteverschijnselen? Ga dan alsnog naar de dierenarts.

DE WERELD VOOR JE HOND IN EEN ZAKJE

Rijk aan natuurlijke ingrediƫnten en voedingstoffen voor een gezond en vitaal leven.
Naar assortiment

Meer artikelen in

verzorging