Mijn hond heeft vlooien

Vlooien zijn erg vervelend voor je hond en het voorkomen dat je hond ze krijgt is erg moeilijk. Dus de vraag is: hoe kom je er zo snel mogelijk weer vanaf?

Vlooien zijn erg vervelend voor je hond. Voorkomen dat je hond vlooien krijgt is er moeilijk, dus de kans is aanwezig dat je hond deze een keer krijgt. Goed om te weten is: hoe weet ik wanneer mijn hond vlooien heeft? En als hij er last van heeft, hoe komt hij er zo snel mogelijk weer vanaf?

Hoe weet ik of mijn hond vlooien heeft?

Er zijn een aantal signalen waaraan je kunt herkennen dat je hond last heeft van vlooien. Deze zijn:

  • Je hond krabt zichzelf continu.
  • Je hond heeft last van een droge, geïrriteerde huid.
  • Je hond bijt zichzelf in de (basis van zijn) staart, zijn achterwerk of zijn buik.

Om erachter te komen of je hond vlooien heeft, ga je met een vlooienkam door zijn vacht. Je ziet de vlooien – en eventueel ook hun uitwerpselen, zwarte ‘drolletjes’ die rood kleuren als je ze in water legt – op de vlooienkam verschijnen.

Hoe behandel ik mijn hond als hij vlooien heeft?

Heb je vlooien geconstateerd, dan moet je je hond behandelen. Er zijn genoeg manieren om je hond op een goede manier te behandelen, maar let op: het grootste deel van de vlooien (en hun larven en eitjes) zitten niet op de hond, maar zijn verspreid in zijn omgeving. Als je dus je hond behandelt, dien je ook je eventuele andere huisdieren te behandelen, alsook de omgeving van de hond. Dat houdt vooral in dat je de vloerbedekking, het tapijt en andere stoffen in huis behandelt tegen vlooien. Je dierenarts of de deskundige medewerker in je dierenspeciaalzaak kan je helpen bij een gepaste behandeling.

Voorkom een vlooienallergie, behandel snel

Hoe langer de vlooien blijven zitten, hoe groter de kans is dat de hond een vlooienallergie ontwikkelt. Een vlooienallergie zorgt ervoor dat het jeuken alleen maar heftiger wordt, waardoor de hond zich tot bloedens toe kan krabben, bijten of schuren. Hoe sneller je erbij bent met de behandeling van vlooien, hoe beter.

DE WERELD VOOR JE HOND IN EEN ZAKJE

Rijk aan natuurlijke ingrediënten en voedingstoffen voor een gezond en vitaal leven.
Naar assortiment

Meer artikelen in

verzorging