Mijn hond is een lastige eter

Iedere hond is anders. De ene eet alles wat hem wordt voorgeschoteld, terwijl de andere al heel snel zijn neus ophaalt. Wat doe je als je hond een lastige eter is?

Het is belangrijk om zeker te weten dat je hond helemaal gezond is. Het feit dat hij niet goed eet, kan namelijk een symptoom zijn van een onderliggend probleem. Het is daarom altijd een goed idee om de dierenarts te raadplegen. Kom je er bij de dierenarts achter dat je hond geen gezondheidsproblemen heeft, dan zijn er nog een aantal andere oorzaken die bij kunnen dragen aan (het gebrek van) de eetlust van je hond.

  • Te weinig beweging – veel beweging zorgt voor veel energieverbranding en dat zorgt voor eetlust. Stel jezelf de vraag of je hond voldoende beweegt (minimaal een uur per dag).
  • Doorkomende tanden – tanden die bij je pup doorkomen kan ervoor zorgen dat hij extra veel gaat kauwen. Is dat het geval? Vermeng dan wat droge brokken door zijn voeding.
  • Te koud eten – serveer je de voeding direct uit de koelkast? Dan kan dat de reden zijn van het gebrek aan eetlust. Zorg ervoor dat je de voeding op kamertemperatuur serveert.
  • Te lang in de bak – staat eten te lang in de bak, voordat je hond of pup de kans krijgt om het te eten, dan kan het zijn dat het zijn smaak heeft verloren.
  • Nieuw merk of nieuwe smaak – een nieuw merk of een nieuwe smaak kan leiden tot braken of diarree. Probeer altijd geleidelijk over te gaan (in een dag of zeven).
  • Drukte tijdens het eten – te veel drukte tijdens het eten kan ervoor zorgen dat je hond niet op zijn gemak kan eten. Zorg voor een rustige omgeving als het etenstijd is.
  • Mentale problemen – is zijn favoriete familielid er niet? Is er pas een nieuw huisdier toegevoegd aan de familie? Is er kortgeleden iets heftigs gebeurd? Dat kunnen redenen zijn voor verminderde eetlust. De oplossing is niet altijd gemakkelijk, geef je hond de tijd en schakel bij twijfel of bij aanhoudende problemen de dierenarts in.

Houden de eetlustproblemen aan? Probeer dan een beetje zoutarme jus te vermengen met zijn voeding; dat kan soms nog wel eens het extra smaakmakende zetje geven, waardoor hij zijn voedingstijd weer gaat associëren met iets fijns en de eetproblemen verminderen.

LEKKERE ÉN GEZONDE VOEDING VAN BELMONDO

Rijk aan natuurlijke ingrediënten en voedingstoffen voor een gezond en vitaal leven.
Naar assortiment

Meer artikelen in

voeding